Torskeloins

Torskeloins, 450-500 g.

DKK125,00

Torskeloins er det fineste stykke kød på torsken, det kaldes også mørbrad fra torsken.

Fisken er fanget i det nordøstlige atlanterhav og i Østersøen. Torsken må fanges hele året.

Torsken skal koge stille op, simre ved svag varme ca. 5 minutter. Sluk derefter for komfuret og lad den stå og trække i vandet ca. 10 min.

Torsk i fad er en nem og velsmagende ret. Portionsstykker af fisk kommes i et ildfast fad. Der tilsættes hvidvin, vand og krydderier. En topping af olivenolie, tomat, basilikum, presset hvidløg og friskrevet parmesan lægges på fisken. Dejlig med for eksempel pasta og frisk salat til.

Fisken kan også grilles ved indirekte varme under låg i 12-15 min eller dampes i lidt smør under svag varme i 8-10 min.

Eller hvad med at prøve en mere eksotisk udgave af torsken, hvor en blanding af revet limeskal, sukker, finthakket hvidløg og chili pensles på fisken, og den ovnbages.