Langefilet

Langefilet, 450-500 g.

DKK69,00

Langen kan tilberedes ligesom torsk. En enkel, velsmagende fiskeret som passer godt på det danske middagsbord.

Langens kød minder om torskens, med fast, hvidt kød. Langen er en af de største arter inden for torskefamilien. Den ligner en krydsning mellem torsk og havål og kan veje op til 35 kg. Langen lever på mellem 50-600 meters dybde.

Langen er fisket i det nordøstlige Atlanterhav, og kan fiskes året rundt.

Prøv for eksempel at bage fisken i et ovnfast fast med en topping af småtskårne tomater, basilikum, olivenolie, friskrevet parmesan, presset hvidløg og salt og peber. Hvidvin hældes ved i fadet før bagningen.

Eller en variant fra middelhavet, hvor fisken lægges på en bund af tomatskiver og dryppes med lidt olivenolie, krydres med salt og peber, og drysses med tørret oregano eller rosmarin, før den bages i ovn. Kan serveres med græskinspirerede kartofler til.