Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

Ceviche torsk

Ceviche torsk

Utrolig lækker ret med rå torsk, som næsten tilbereder sig selv i syren fra lime

5 min
4 pers.
Normal

Ingredienser

250 g Lyssej filet u. skind og ben
250 g Torsk u. skind og ben
Saft af 4 limefrugter
2 Appelsiner
2 Røde grapefrugter
1 Granatæble
1 Moden avocado
1 Stort rødløg
1 bundt Frisk koriander
1 Rød chili
1 Limefrugt
1 spsk Olivenolie
Salt

Fremgangsmåde

Skær fiskene i tern på ca. 3 x 3 cm.
Kom dem i en skål, og vend dem med limesaften.
Lad fisken trække natten over i køleskabet.
Hæld limesaften fra fisken.
Skær mangoen i tern
Halvér granatæblet, og pil kernerne ud.
Skær avocadoen i lange stykker.
Hak løget.
Hak korianderen groft.
Flæk chilien, fjern kernerne, og skær den i små tern.
Bland fisken med frugt, avocado, løg, koriander, chili, frisk limesaft og olie.
Smag cevichen til med salt.
Lad den trække i 15 minutter, og smag den eventuelt til med salt igen.

Servér cevichen med groft brød til.
Tip: I stedet for mango kan du bruge appelsin og grapefrugt i i små tern.

Fisk, der skal spises rå eller marineret, bør altid nedfryses ved -18 grader i mindst 24 timer for at dræbe eventuelle parasitter. Tø fisken op i køleskab, så forringes kvaliteten mindst muligt.