Lyssej filet

Lyssej filet, 600-650 g.

DKK99,00

Skøn lyssejfilet, fisket i det nordøstlige Atlanterhav. Kan tilberedes som torsk, dvs. steges, grilles, koges eller dampes.

Lyssejen lever gerne på bunden, på ned til 250 meters dybde, og gerne nær kysten.  Lyssej må fanges hele året.

Latinsk kaldes lyssejen pollachius pollachius. På dansk kaldes den også lubben af fiskerne. Blåsej er en anden betegnelse for lyssejen.

Kødet er fast, lyst og delikat.

Prøv at bage lyssej i ovn med blandende svampe som topping. Serveres med tomatcoulis, nye kartofler og godt brød.

Lyssej i ovn med tomatsalsa er en anden herlig ret. Stykker af lyssejfilet lægges i et ovnfast fad, og en blanding af hakket tomat og basilikum, presset hvidløg og friskrevet parmesan kommes over som topping. Krydre med salt og peber. Hvidvin hældes ved.

Fisken kan også grilles under låg.