Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

lyssej med svampe

Lyssej med svampe bagt i spidskål

Lyssej med lækre ingredienser

40 min
4 pers.
Normal

Ingredienser

400 g Lyssejfilet u. skind og ben
4 Store spidskålsblade
400 g Blandede svampe f.eks østershatte, markchampignoner el. kejserhatte
3 spsk Olivenolie
2 Fed hvidløg
250 g Cherrytomater
1 dl Hvidvin
250 g Blomkål
2 Skalotteløg
Salt og peber
Tilbehør: Nye kartofler og godt brød

Fremgangsmåde

  • Kog de hele kålblade i en stor gryde letsaltet vand i 3 minutter.
  • Køl kålbladene af under koldt vand, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
  • Skær eller bræk svampene i mindre stykker, og steg dem gyldenbrune på en pande i 1 spsk olie.
  • Krydr med salt og peber.
  • Skær lyssejen i fire stykker.
  • Smør en stor kop med lidt olie.
  • Læg et spidskålblad i koppen, kom en fjerdedel af svampene i koppen, læg et stykke fisk oven på svampene, og luk bladet om fyldet.
  • Vend det fyldte kålblad ud på en bageplade med bagepapir, fjern koppen, og fortsæt på samme måde med de øvrige kålblade.
  • Hæld 1 dl vand i fadet, og bag fisken i 14 minutter ved 180 grader.

Tomatcoulis:

  • Hak hvidløgene groft, og halvér cherrytomaterne.
  • Svits hurtigt hvidløgene i 1 spsk olie i en gryde, uden at de tager farve.
  • Tilsæt tomater, svits et øjeblik, og tilsæt hvidvin.
  • Lad tomaterne koge i 10 minutter.
  • Blend tomaterne, og smag til med salt og peber.

Sprød blomkål:

  • Skær blomkålen i små buketter, og hak skalotteløget.
  • Steg blomkål i 1 spsk olie på en pande i 3 minutter.
  • Tilsæt skalotteløg, salt og peber.

Servér fisken med tomatcoulis, sprød blomkål, nye kartofler og godt brød.

Anden egnet fisk:
mørksej, torsk, kuller, kulmule, brosme, lange