Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

lyssej

Lyssej med valnødder i appelsinsauce

30 min
4 pers.
Normal

Ingredienser

4 Appelsin
1 spsk Olivenolie
500-600g Lyssej fillet u. skind
2 dl Fløde
50 g Valnødder

Fremgangsmåde

  • Skær skrællen af to appelsiner, og skær appelsinkødet i tern.
  • Pres saften ud af de to sidste appelsiner.
  • Varm olien op på en pande.
  • Skær fisken i 4 stykker, læg dem på panden, og steg dem til de er gyldenbrune på den ene side.
  • Vend fisken om, og krydre med salt og peber.
  • Tilsæt appelsinsaft, appelsintern og fløde, og lad retten simre i 4-5 min.
  • Pynt retten med valnødder.

Tip! Servér med aspargeskartofler og grøn salat.

Anden egnet fisk: Mørksej, torsk eller kulmule.