Havkat filet

Havkat filet, 450-500 g.

DKK115,00

Havkatten er helt dens egen

Fisken kan fint fryses ned da den er hel frisk

Fisket i nordøstlige Atlanterhav. Havkat fanges hele året. De største landinger finder sted fra februar til juli. Fiskens levested er fra lavt vand til ca. 400 meters dybde. Fisken kan fint fryses ned da den er hel frisk

Havkat kaldes også stribet havkat. Den ser frygtindgydende ud med sit store, kraftige hoved og de store tænder. Fisken har store kæbemuskler og et kraftigt kranie. Den æder skaldyr – og gerne tykskaldede – som muslinger, krabber, rejer og hummer.

Havkat er en flot spisefisk med fast, hvidt kød, der smager skønt. De store fileter er benfri.

Havkat passer ind i et væld af fiskeretter. Prøv for eksempel en cassoulet med havkat, jomfruhummerhaler, ærter, asparges, løg, små gulerødder, hvidløg og fløde.

Eller lav havkat, muslinger og jomfruhummerhaler bagt i kokosmælk med grønsager og limesaft.