Havkat filet

Havkat filet, 550-600 g.

DKK138,00

Fisken kan fint fryses ned da den er hel frisk.

Fisket i nordøstlige Atlanterhav.

Havkat kan fanges hele året. De største landinger finder sted fra februar til juli. Fiskens levested er fra lavt vand til ca. 400 meters dybde.

Havkat kaldes også stribet havkat. Den ser frygtindgydende ud med sit store, kraftige hoved og de store tænder. Fisken har store kæbemuskler og et kraftigt kranie. Den æder skaldyr, og gerne tykskaldede skaldyr, som muslinger, krabber, rejer og hummer.

Havkat er en flot spisefisk med fast, hvidt kød, der smager skønt.

Havkat passer ind i et væld af fiskeretter. Prøv for eksempel en cassoulet med havkat, jomfruhummerhaler, ærter, asparges, løg, små gulerødder, hvidløg og fløde.

Eller lav havkat, muslinger og jomfruhummerhaler bagt i kokosmælk med grønsager og limesaft.