Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

jomfruhummerhaler i ovn

Havkat og skaldyr bagt i kokosmælk

Jomfruhummerhaler med havkat

60
4 pers.
Normal

Ingredienser

400g Havkatfillet
200g Muslinger
4 Jomfruhummerhaler med skal
1 Løg
4 Tomater
2 Røde peperfrugter
1 Fed hvidløg
1 dåse Kokosmælk
Saft af 3 limefrugter
Salt og peper
1 Rød chilli
1 Grønt æble
1 bundt Korinader
Saft fra 3 limefrugter
1 spsk Olivenolie
Salt og peper
Tilbehør: Jasminris

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær havkatfileten i 8 stykker.
  • Skyl muslingerne flere gange i koldt vand, og smid de muslinger ud, som ikke lukker sig, når man banker dem ned i bordet.
  • Skær løg, tomater og peberfrugter i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
  • Læg fisk, muslinger, jomfruhummerhaler og grøntsager mellem hinanden i et mellemstort ildfast fad.
  • Varm kokosmælken op i en gryde, sluk for blusset, og tilsæt limesaft, hvidløg, salt og peber.
  • Hæld den varme kokosmælk over fisken, og stil fadet i ovnen 25-30 minutter.

Æblevinaigrette:

  • Skær chili og æbler i bittesmå tern, skær forårsløgene i skiver, og hak koriander.
  • Bland chili, æble, forårsløg og koriander med limesaft, olivenolie, salt og peber.

Servér fiskeretten med kogte ris og æblevinaigretten i en skål ved siden af til at hælde over hver portion efter smag.