Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

torskerovn opskrift

Torskerogn

Let og lækkert måltid med kogt torskerogn

15 min
4 pers.
Let

Ingredienser

600 g Frisk torskerogn
Groft salt
Peberkorn
1 spsk Eddike
Evt. Krydderurter (f.eks. laurbærblad el. frisk timian)
Bagepapir til indpakning inden kogning
4-5 Hvidløg
1 Citron
4 skiver Rugbrød
Remoulade - Gerne hjemmelavet
Pynt med tomat, dild og agurk

Fremgangsmåde

Kogning af torskerogn

Start med at pakke torskerognsbukserne ind i bagepapir. Man kan godt koge bukserne direkte i vandet, men bagepapiret holder på formen og sikrer, at hinderne ikke sprækker under kogningen.

Læg pakkerne med i en gryde, og dæk dem med vand. Pr. 1/2 liter vand tilsættes 1 tsk salt, 5 peberkorn, 1 spsk eddike og evt. lidt krydderurter.

Kog vandet op, til det lige akkurat når kogepunktet – det må endelig ikke bulderkoge!

Kogetiden afhænger af buksernes størrelse, og kan variere fra 20-50 minutter. Torskerognen er klar, når den er fast og ikke længere giver efter. Pas på, ikke at koge rognen for længe, så den bliver tør og kedelig.

Lad den færdigkogte rogn afkøle let, og befri den derefter for hinder

Anretning

Skær den kogte torskerogn i 2 cm brede skiver.
Steg skiverne på en meget varm grilpande ca. 3-4 minutter på hver side
Anret på et stykke ristet brød