Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

kogt torskerogn opskrift

Kogt Torskerogn

Nem og god opskrift

60 min
4 pers.
Let

Ingredienser

600 g Frisk torskerogn
Groft salt
Peberkorn
Eddike
evt. krydderurter (f.eks. laurbærblad el. frisk timian)
bagepapir til indpakning
Tilbehør: Kogte kartofler, Remouladesauce og citron i både

Fremgangsmåde

  • Start med at pakke torskerognsbukserne ind i bagepapir. Man kan godt koge bukserne direkte i vandet, men bagepapiret holder på formen og sikrer, at hinderne ikke sprækker under kogningen.
  • Læg pakkerne med i en gryde, og dæk dem med vand. Pr. 1/2 liter vand tilsættes 1 tsk salt, 5 peberkorn, 1 spsk eddike og evt. lidt krydderurter.
  • Kog vandet op, til det lige akkurat når kogepunktet – det må endelig ikke bulderkoge!
  • Kogetiden afhænger af buksernes størrelse, og kan variere fra 20-50 minutter. Torskerognen er klar, når den er fast og ikke længere giver efter. Pas på, ikke at koge rognen for længe, så den bliver tør og kedelig.
  • Lad den færdigkogte rogn afkøle let, og befri den derefter for hinder.

Servér f.eks. med kogte kartofler, hjemmerørt remouladesauce og citronbåde.