Mørksej loins

Mørksej loins, 450-500 g.

DKK135,00

Mørksej loins er absolut det fineste stykke kød på fisken. Man kan sammenligne det lidt som mørbraden fra kød. Et super fint stykke fisk uden ben og derfor ideelt til mange fiskeretter og tilberedning måder.

Mørksej, kaldes også for gråsej. Den er den mørkeste af torskearterne. Fisken kan fanges hele året.

Mørksej er en kompakt og kraftigt bygget torskeart. Mørksejen kan blive op til 130 cm lang. Fisken er en stime- og vandrefisk og lever især i det nordlige Atlanterhav og i skandinaviske farvande. Lever ned til 250 meters dybde.

Mørksejen har magert kød, dog er det federe end torskens. Fisken kan, i lighed med andre torskearter, både koges, dampes, steges og grilles.

Prøv at grille mørksej loins i alufolie. Læg asparges i mindre stykker samt citron og citronmelisse ovenpå.  Krydr med salt og peber. Luk pakkerne øverst og grill i 8-12 min under låg. Enkelt, og smager lækkert.