Kammusling

Kammuslinger, 200 g.

DKK55,00

Flotte kammuslinger, fisket i det nordøstlige Atlanterhav.

Kammuslinger har to typer kød i skallen. Lukkemusklen kaldes “kammusling” og er hvid og kødfuld. Rognen kaldes “koral” og er rød eller hvid og blød.

Kammuslinger hører til i toppen af skaldyr, både ud fra popularitet, anvendelse og image.

En forret, der passer til nytår – eller en anden festlig lejlighed – er stegte kammuslinger og jomfruhummere med en grønsagspuré til. Eller server dem på en bund af grøn salat og med krydderurteolie over.

Prøv at bruge kammuslinger i en luksus-ret sammen med jomfruhummerhaler og muslinger. Ingredienser som hvidløg, limefrugt og kokosmælk samt en æblevinaigrette med koriander giver retten et præg af asiatisk køkken.

Eller lav en sauce af stegte parmaskinketern, hvidløg, persille og smuldret brød og giv den over kammuslingerne.

Kammuslinger smager herligt, så nyd dem i fulde drag. Kammuslinger og nytårsaftensmiddag hører sammen, men kammuslinger er også skønne på mange andre tidspunkter.