Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

Rødtunge i ovn

Rødtunge i ovn

Super god opskrift på rødtunge i ovn med parmaskinke og pasta.

30 min
4 pers.
Normal

Ingredienser

8 (ca. 450g) Rødtungefileter
4 Rødlog
4 Rødløg
2 spsk Olivenolie
4 stilke (el. 1½ tsk tørret) Rosmarin
2 dl Hvidvin
8 skiver Parmaskinke
Peper
400 g Kogt pasta

Fremgangsmåde

  • Skær løgene i store tern, og svits dem i 1 spsk olie i en gryde i et par minutter.
  • Tilsæt finthakket rosmarin og hvidvin, og lad løgene simre i 15 minutter.
  • Flæk rødtungefileterne, læg de to stykker rødtungefilet i forlængelse af hinanden, og rul dem sammen til en rulle.
  • Fold en skive parmaskinke sammen på midten på den lange led, og rul den rundt om fiskerullen.
  • Fortsæt på samme måde med alle rødspættefileter og parmaskinke.
  • Stil rullerne i et ildfast fad med bagepapir, drys med peber, og bag i ovnen i 15 minutter ved 225 grader.
  • Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand i det antal minutter, som er angivet på pakken.
  • Vend den færdigkogte pasta og 1 spsk olivenolie grundigt sammen med løgsaucen.

Servér rødtungerullerne med pastaen og en stor skål salat.

 Anden egnet fisk:

ising, skærising, skrubbe, rødspætte