Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

mørksej

Mørksej med pasta og flødestuvet spinat

Mørksej, pasta og flødestuvet spinat

30 min
4 pers.
Normal

Ingredienser

500 g Mørksej i filet
500 g Frossen helbladet spinat
2 spsk Majsstivelse
2 1/2 dl Fløde (9%)
1 Fed hvidløg
2 Porrer
500 g Frisk pasta
Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom spinat og 2 dl vand i en gryde, og varm op under låg, til spinaten er optøet.
  • Opløs majsstivelsen i fløden, hæld blandingen i spinaten, og kog godt igennem under omrøring.
  • Skær mørksejen i store tern, og hak hvidløget fint.
  • Vend fisk og hvidløg i spinaten, og damp ved svag varme under låg i 3 minutter.
  • Bring en stor gryde letsaltet vand i kog.
  • Skær porrerne i 2 cm tykke skrå skiver.
  • Kog pastaen i det antal minutter, som er angivet på emballagen, og tilsæt porrerne de sidste 2 minutter af kogetiden. Skal pastaen koge mindre end 2 minutter, tilsættes porrerne først.
  • Hæld vandet fra pastaen, og vend forsigtigt spinaten sammen med pasta og porrer.
  • Smag til med salt og peber, og servér straks.

Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes!