Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

Fiskefrikadeller af lyssej og laks

Krydderurte Fiskefrikadeller

Krydrede deller

30 min
4 pers.
Let

Ingredienser

250 g Laksekød
250 g Torskekød
2 tsk Salt
Peber
2 Æg
2 spsk Hvedemel
1 bundt Dild
1 bundt Purløg
10 g Kapers
1 Citronskal
3 dl Fløde

Fremgangsmåde

  • Fiskekødet mixes sejt i en foodprocessor sammen med saltet.
  • 1 æg ad gangen tilsættes mens foodprocessoren kører rundt.
  • Stop og tilsæt hvedemel, krydderurter, peber, kapers og reven citronskal. Kør igen mens fløden hældes i i en tynd stråle.
  • Farsen formes med en ske (som dyppes i varmt vand).
  • Frikadellerne lægges på en bageplade og bages i ovnen i 10 min. ved 120 grader. Ønsker du et flot grill-mønster, så steg herefter fiskefrikadellerne 1 min. på hver side på en varm grill-pande. Ønsker du ikke at bruge ovn, så steg fiskefrikadellerne 4-5 min. på hver side på en slip let-pande i gyldent smør tilsat lidt olie.
  • Anret krydderurte-fiskefrikadellerne med en grov remoulade (f.eks. hjemmelavet), og eventuelt på spid med grillet chilipølse (f.eks. chorizo) imellem.

Tip: Servér f.eks. frikadellerne med en salat af meget tynde gulerodsstænger vendt med lidt nøddeolie, limesaft, dild, salt og peber.