Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

kammuslinger forret

Hvidvinsfondue med fisk og skaldyr

Fondue med fisk og valgfri skaldyr

60 min
4 pers.
Svær

Ingredienser

1 Skalotteløg
4 stilke Frisk estragon
1 flaske Halvtør, god hvidvin
3dl Creme fraiche (18%)
Salt og peper
400g Fillet af laks, tun, havtaske, havkat og/eller multe
200g Skaldyr fx. Jomfruhummerhaler uden skal, rejer, kammuslinger og/eller blæksprutter
2dl Bouillon
1 Fed hvidløg
2 stilke Timian
1 Laurbærblad
5 Peperkorn
Godt brød og en stor skål blandet salat

Fremgangsmåde

  • Hak skalotteløg og 2 stilke estragon fint, og kog det med ½ dl hvidvin i en kasserolle, til al vinen er fordampet.
  • Lad løgene køle af, og balnd dem med creme fraiche og friskhakket estragon.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skær fisken i tern, som ikke må være mindre end 3x3 cm. Anret dem på et fad.
  • Pil jomfruhummer eller rejer. Tør blæksprutterne godt. Anret skaldyrene på et fad.
  • Kog resten af hvidvinen, bouillon, hvidløg, timian, laurbær og peberkorn op i en fonduegryde.
  • Sæt den kogende hvidvinsbouillon på bordet med blus under, og servér med fisk, skaldyr, estragondressing, godt brød og en stor skål salat.