Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

stegt sild i eddike og løg

Hjemmelavede stegte sild

Lækre hjemmelavede stegte sild

60
4 pers.
Normal

Ingredienser

300g ferske sildefileter eller stegte sild
Salt og peper
1 Citron
Søvlpapir
Olie til pensling
2 Løg
1 dl Sukker
1 dl Vand
2 dl Eddike
15 Pepperkorn
3 Laurbærblade
4 skriver Rugbrød

Fremgangsmåde

  • Tænd for ovnens grillfunktion. Dup fiskene tørre, drys med salt og peber, og pres lidt citronsaft over.
  • Læg fiskene med skindsiden opad på et stykke sølvpapir penslet med en anelse olie. Grill sildene, til de er gennemstegte (ca. 7. minutter). Sildefileterne kan også steges på en pande.

    Lage

  • Skær løgene i ringe. Kog alle ingredienser til lagen med det ene løg. Afkøl lagen, og læg fileterne i. Pynt med rå løgrinde.
  • Sildefileterne bliver allerbedst, hvis de får lov at trække ca. 8 timer i lagen.