Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

Hellefisk opskrift

Hellefisk opskrift

Fantastisk hellefisk opskrift

30 min
4 pers.
Normal

Ingredienser

4 stilke Frisk timian
100g Sorte oliven
100g Semidried eller soltørrede tomater
4dl Pasteuriserede æggeblommer
1dl God hvidvin
Salt og peber
500g Hellefiskefillet
150g Sukkerærter
4 kviste Dild til pynt
Tilbehør: Kogte aspargeskartofler og godt brød

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Hak timianblade og oliven i minihakkeren - eller med en kniv - til en fin puré.
  • Skær tomater i brede strimler.
  • Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et smurt ildfast fad.
  • Kom æggeblommer og hvidvin i en gryde, og pisk dem skummende ved svag varme. Pisk hele tiden, til saucen har en cremet konsistens.
  • Fordel saucen over fisken, og bag den i ovnen i 5 min. Den skal være gyldenbrun på toppen, giv den evt. lidt grill til sidst, hvis den endnu ikke har fået farve.
  • Drys de soltørrede tomater over fisken, og dryp med olivenpasta.

Servér den gratinerede hellefisk med dampede sukkerærter, og pynt med dild. Servér kogte aspargeskartofler og godt brød til.

Tip: I stedet for hellefisk kan du anvende rødtunge, skærising, ising, skrubbe, torsk, sej, kulmule, kuller eller lange.