Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

Hel laks i ovn

Hel laks i ovn

Hel lakseside med citron og fløde.

45
4 pers.
Normal

Ingredienser

1 hel Laks, ca. 1000g
1 bundt Dild
1 Usprøjtet citron
3dl Syrnet fløde (9%), ylette e.l.
2 Fennikel
Salt og peper

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hak halvdelen af dilden, riv skallen af citronen.
  • Bland hakket dild og citronskal i den syrnede fløde, og smag til med salt og peber.
  • Skær fenniklerne i tynde skiver, og læg dem på midten af en bradepande med bagepapir.
  • Læg laksen oven på fenniklen.
  • Skær 4-5 snit i overfladen af fisken, og læg en lille kvist dild i snittene.
  • Krydre laksen ovenpå og indeni med salt og peber.
  • Skær citronen i skiver, og læg dem i bugen på laksen sammen med resten af dilden.
  • Bag laksen i ovnen i 30-35 minutter.

Servér laksen med fennikel, dampede friske asparges, kogte kartofler, citrondressingen og brød.

Anden egnet fisk:
1 ørred