Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

Tunbøf opskrift

Grillet, marineret tun med soltørrede tomater og basilikum

Grillet tunbøf med lækkert tilbehør

45
4 pers.
Normal

Ingredienser

2 Tunbøffer á 200g, ca. 3 cm høje
100g Udblødte soltørrede tomater
1 potte Frisk basilikum
1/2 dl God olivenolie
2 spsk Balsamicoeddike
20g Kapers
1/2 Rød peperfrugt
2 bundt Rucolasalat

Fremgangsmåde

  • Tunbøfferne grilles kort på begge sider, så de stadig er rå i midten.
  • Del tunbøfferne én gang på den flade side og herefter én gang på den højkant, så hver bøf bliver til 4 stykker.
  • De soltørrede tomater, basilikum, olivenolie, balsamico, kapers og peberfrugt blendes til en tyk pasta, som smøres på de rå tunsidestykker.
  • Anret de marinerede tunstykker med rucola imellem.

Servér f.eks. med dampede grønne bønner vendt med olivenolie, persille, hvidløg og salt.

Tip: I stedet for tun kan man anvende Blue Marlin