Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

havkat opskrift

Cassoulet af havkat og jomfruhummer

Havkat og jomfruhummer

60
4 pers.
Svær

Ingredienser

500g Havkatfillet
8 Jomfruhummerhaler u. skal
1 bundt Grønne asparges
1/2kg Friske ærter i bælg
200g Små nye gulerødder
4 Nye løg
1 spsk Olivenolie
2 Fed hvidløg
1 knsp Safran
1/2dl Hvidvin
1 Hønsebouillonterning
1dl Piskefløde

Fremgangsmåde

  • Skær havkatfileten i 8 stykker i ens tykkelse.
  • Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i 2-3 stykker på skrå.
  • Bælg ærterne, og skær gulerødderne i 2-3 stykker på skrå.
  • Skær det øverste stykke af løgtoppene, men behold lidt af det grønne, og skær løgene i kvarte.
  • Varm olien op i en stor slip let-sauterpande, og steg fisk og jomfruhummerhaler.
  • Flyt fisk og hummerhaler over på en tallerken, og svits asparges, gulerødder og løg på panden i 3 minutter.
  • Læg fisk og hummerhaler ned mellem grøntsagerne, og tilsæt knust hvidløg, safran, hvidvin og bouillonterning, og kog i 3 minutter.
  • Tilsæt fløde og ærter, og kog videre til saucen har en cremet konsistens.

Anret cassouleten på et fad, og servér med nye kartofler og godt brød.

Anden egnet fisk:
Havtaskekæber

Andet egnet skaldyr:
Rejer