Krydderurte Fiskefrikadeller
Krydrede deller
30 min
4 pers.
Let
Ingredienser
| 250 g | Laksekød |
| 250 g | Torskekød |
| 2 tsk | Salt |
| Peber | |
| 2 | Æg |
| 2 spsk | Hvedemel |
| 1 bundt | Dild |
| 1 bundt | Purløg |
| 10 g | Kapers |
| 1 | Citronskal |
| 3 dl | Fløde |
Fremgangsmåde
- Fiskekødet mixes sejt i en foodprocessor sammen med saltet.
- 1 æg ad gangen tilsættes mens foodprocessoren kører rundt.
- Stop og tilsæt hvedemel, krydderurter, peber, kapers og reven citronskal. Kør igen mens fløden hældes i i en tynd stråle.
- Farsen formes med en ske (som dyppes i varmt vand).
- Frikadellerne lægges på en bageplade og bages i ovnen i 10 min. ved 120 grader. Ønsker du et flot grill-mønster, så steg herefter fiskefrikadellerne 1 min. på hver side på en varm grill-pande. Ønsker du ikke at bruge ovn, så steg fiskefrikadellerne 4-5 min. på hver side på en slip let-pande i gyldent smør tilsat lidt olie.
- Anret krydderurte-fiskefrikadellerne med en grov remoulade (f.eks. hjemmelavet), og eventuelt på spid med grillet chilipølse (f.eks. chorizo) imellem.
Tip: Servér f.eks. frikadellerne med en salat af meget tynde gulerodsstænger vendt med lidt nøddeolie, limesaft, dild, salt og peber.